Rapunsel

Det var en gang en jente med laaaaaaaaaaaaaa-aaaaaaaaaaaa-aaaaaaaaaaaa-aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaangt hår som satt i et tårn alene, i trell til en mektig heks.

Den første gangen i en manns liv der han prøver å flette hår, blir han overveldet og faller fra stolen. Dette skjer vanligvis i det han må passe en langhåret niese eller lillesøster for første gang.

Plutselig skjønner han at det som jenter fra 6-årsalderen, damer og langhårede av alle slag—det de klarer så lett, hver dag, er en form for magi!

Fingrene deres flakser frem og tilbake som hendene til en konsertpianist, håret seksjoneres, parteres, sorteres, regimenteres, sjarmeres og sendes lett og lekent over og over og over seg selv til det hele er over…

…Og ned fra hodet faller det en ryddig, pen flette. Lett som bare dét. Ingen kunst.

Mannen stirrer på flokefiaskoen han selv har holdt på med i en halvtime og rister imponert på hodet sitt.

Hvis vår mann hadde sett Rapunsel, og fletten som hang, meter på meter, ned fra tårnvinduet hennes, så ville han fått hjertestans.

Tenk dere fletteprosessen! Tenk dere fingerferdighetene! Tenk tålmodigheten og arbeidsviljen! Rapunsel må ha hatt et Olympisk stå-på-gen.

Vi i Snipp Snapp Snute ville nok gått for dreadlocks eller dragehale og latt det være med dét. (*Dragehale er som hestehale bare mye-MYE større.)

Kos dere med eventyr!

Denne fredagen kommer det en ekstra episode med podcast, Foreldremøte!

Den er bare til voksne, da vi vil snakke med dere i 9 små minutter om fremtiden til podcasten. Vi håper alle vil komme på foreldremøte i eventyrland. 

Kaffen står på kannen, kanelbollene er til alle!

Sjekk ut våre nye klubb på Patreon.com/snippsnappsnute!

Snakk med oss på sosiale medier eller på snippsnappsnute.pod@gmail.com!

Vi sees neste uke!

Share | Download

Episodes Date

Load more

Play this podcast on Podbean App