Haren og Skilpadden

Det var en gang en hare som var skråsikker på at han var den raskeste av alle dyrene. Han var så rask -mmbrapp!- at han kunne -schhpjoiinng!- vinne over hvem som helst -peeyyoooowwww!- i et kappløp...

Skilpadder har det på stell. Vi mennesker har for all del mange flotte egenskaper – jeg nevner i fleng tomler, humor, landbruk, hygiene, rosemalerier og skip i flaske – men skilpadder er noen klare nivåer over oss:

  • Noen av dem lever i mange hundre år. (Skilpadden Jonathan på Seychellene feirer 188-årsdag i år.)
  • De er veldig chille. Chill-padde, kan du si.
  • De har med seg huset sitt over alt. De er camping-turisters nasjonaldyr.

Jeg tror ikke vi skal se bort ifra at skilpadder er perfekte dyr å ta med oss på lange romferder i fremtiden, for akkurat disse grunnene.

 

Harer, derimot lever i gjennomsnitt 1-5 år. Det er ikke rart de har det travelt, til sammenligning! Om det var Jonathan som var skilpadden i eventyret, kunne han ha møtt tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tippoldeforeldrene til Haren, og kanskje enda mange flere tipp-er.

 

Da tipper jeg dere tenker annerledes om haren og skilpadden, neste gang de utfordrer dere til kappløp! 

 

Kos dere med eventyr!  

 

Tusen takk til alle lytterne våre! Om du vil støtte Snipp Snapp Snute, kan du gjøre det ved å gi oss en omtale på Apple Podcasts, følge oss på Spotify eller snakke om oss på sosiale medier med #snippsnappsnute!

 

Ta gjerne kontakt med oss for å få akkurat ditt favoritteventyr med på podcasten, på facebook.com/snippsnappsnute.pod, instagram.com/snippsnappsnute.pod eller på mail, snippsnappsnute.pod@gmail.com.

-Snutene!

Share | Download

Episodes Date

Load more

Play this podcast on Podbean App